Armoedecoalitie_corporate-identiteit-packaging-branding-design-header_2

Armoedecoalitie
Utrecht

Expertise

corporate identiteit
off- en online branding
illustratie
maatwerk website

Een cultuur-overstijgend informatieplatform, met toegankelijkheid als hoofddoel.

De Armoedecoalitie bestaat uit een samenwerkingsverband van een groot aantal maatschappelijke organisaties, initiatieven en belangenbehartigers. Zij hebben ons benaderd met de vraag de Armoedecoalitie website te transformeren naar een online informatieplatform, die voldoet aan de huidige tijd en doelstellingen.

Daarnaast bestaat de coalitie nu 10 jaar en geeft dit een goede aanleiding de off- en online aanwezigheid te analyseren én te optimaliseren. Het logo is behouden, deze heeft door de jaren heen bekendheid opgebouwd en vormt het startpunt voor de rebranding.

Poster
AC_iconen

Met heldere vormentaal
stellen wij de mens centraal.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Voor wie is het informatieplatform bedoelt en met welke middelen kunnen we deze doelgroep(en) bedienen? Door met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen, kom je al snel tot een solide startpunt en duidelijke verwachtingen van dit project. Dat is de reden dat de huisstijl een cultuur-overstijgende update is ondergaan: iedere bezoeker moet het kunnen begrijpen.

Daarnaast is het gestructureerd en duidelijk ontsluiten van informatie over uiteenlopende onderwerpen één van de belangrijkste doelen. Dit heeft geresulteerd in deze maatwerk website; makkelijk te beheren voor de Armoedecoalitie en een duidelijke navigatie voor de online bezoeker.

AC_website_fotografie_visual_1AC_website_fotografie_visual_6AC_website_fotografie_visual_2AC_website_fotografie_visual_4AC_website_fotografie_visual_3AC_website_fotografie_visual_5

Geef armoede een gezicht.

Armoede is vaak niet aan iemand af te lezen. Beladen onderwerpen zoals schulden, financiën en voedselbanken zijn om die reden extra belangrijk binnen de Armoedecoalitie website. Om deze onderwerpen toegankelijk te maken, is fotografie met herkenbare dagelijkse scènes toegepast. "Immers kunnen we ons allemaal een voorstelling maken van een stapel belastingbrieven". Dit vermijden we door optimistisch beeldmateriaal te combineren met heldere illustraties.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Schuif aan!

Armoedecoalitie_corporate-identiteit-flyer-branding-design
Armoedecoalitie_typografie-corporate-identiteit_huisstijl